Skip to main content
0344 65 50 99  |  06 54 36 89 00 | info@happy-shape.nl

Koolhydraatarm afslankprogramma en eiwit kwaliteit

Hylke Boelens | Diëtist PowerSlimHappy Shape Eiwitkwaliteit banner cr

Onze diëtisten zijn dagelijks bezig met het ontwikkelen van producten met de allerbeste kwaliteit, voor het beste resultaat op de lange termijn. Bij het ontwikkelen van de recepturen betekent dat niet alleen kijken naar wat er níet in het product gaat (koolhydraten en suiker), wat er wél in gaat is minstens zo belangrijk! Wat er wel in gaat zijn eiwitten van de allerbeste biologische kwaliteit, dit is essentieel voor jouw resultaat. Waaróm dat zo belangrijk is leggen we je uit in dit artikel.

Wat zijn eiwitten?

Er zitten 3 hoofdstoffen in onze voeding, dit zijn koolhydraten, vetten en eiwitten. Dit zijn de stoffen die calorieën bevatten, we noemen ze macronutriënten. Daarnaast bevat je voeding water en micronutriënten. Micronutriënten zijn de vitamines, mineralen en spoorelementen. Ze leveren geen calorieën maar zijn wel belangrijke hulpstoffen voor je lichaam.

Functie van eiwitten

Koolhydraten en vetten zijn brandstof voor je lichaam. Eiwitten zijn een bouwstof voor je lichaamscellen. Letterlijk al je lichaamscellen zijn opgebouwd uit eiwit. Denk bijvoorbeeld aan je spieren en organen, maar ook je bloed, huid, haren en nagels en allerlei ‘regelstoffen’ zoals hormonen en enzymen.

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten

Eiwitten zijn constant nodig voor vernieuwing en herstel van je lichaamscellen. Ze zijn opgebouwd uit kleinere bouwsteentjes die we aminozuren noemen. In ons lichaam komen 20 verschillende aminozuren voor. De eiwitten die je binnenkrijgt met je voeding worden tijdens je spijsvertering afgebroken tot losse aminozuren. Met die losse aminozuren kan je lichaam vervolgens weer de eiwitten opbouwen die nodig zijn voor je cellen.

Het ene eiwit is het andere niet

8 van de 20 aminozuren kan je lichaam niet zelf aanmaken, deze moet je daarom met je voeding binnenkrijgen. We noemen deze aminozuren daarom essentiële aminozuren. Daarnaast zijn er nog 5 eiwitten die semi-essentieel zijn. Dat wil zeggen dat je deze aminozuren normaal gesproken zelf aan kunt maken maar onder bepaalde omstandigheden, zoals bijvoorbeeld ziekte, niet.

Of eiwitten een hoge kwaliteit hebben hangt af van de aanwezige aminozuren. Alle aminozuren die je lichaam nodig heeft moeten erin zitten, ook de essentiële en semi-essentiële, én ook nog eens in precies de juiste verhoudingen.

De biologische waarde van eiwit

Hoe hoogwaardig een eiwitrijk voedingsmiddel is wordt aangegeven met de biologische waarde. De biologische waarde voor natuurlijke voedingsmiddelen is maximaal 100, dierlijke voedingsmiddelen scoren het hoogst. Zo is de biologische waarde van bonen 38 en van een stukje rundvlees 75. De biologische waarde van de PowerSlim producten gaat ver over de 100 heen, tot wel 130! Wij mogen daarom zeggen dat onze PowerSlim producten een hele hoge biologische kwaliteit hebben.

Eiwitten en aminozuren bepalen de kwaliteit van je leven

Omdat alle cellen en functies in je lichaam afhankelijk zijn van het binnenkrijgen van de juiste eiwitten met je voeding, ontwikkelen wij alleen recepturen met eiwitten van de allerhoogste biologische kwaliteit. Dit zorgt er onder andere voor dat je spiercellen optimaal onderhouden worden. Je spiermassa is heel belangrijk om je verbrandingsniveau op peil te houden en zo het jojo-effect tegen te gaan. Maar ook alle andere belangrijke lichaamsfuncties waar hormonen en enzymen voor nodig zijn worden door de hoge kwaliteit van de voeding optimaal ondersteund. Zo zorgen we er samen voor dat jij helemaal in balans komt.