Skip to main content
0344 65 50 99  |  06 54 36 89 00 | info@happy-shape.nl

Koolhydraatarme tips voor de barbeque (BBQ)

PowerSlim BBQ tips 2015 banner crEindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim programma. Met onderstaande tips en heerlijke BBQ recepten kan ook jij genieten van een verantwoorde barbecue, waarbij gezelligheid en lekker eten voorop staan!

Download PDF

Tip 1: Stil je trek voordat je begint

Vaak duurt het even voordat de barbecue opgestookt is en de juiste temperatuur heeft behaald. Ondertussen krijg je steeds meer trek in dat stukje stokbrood met kruidenboter. Herkenbaar?  Neem voordat je gaat barbecueën i.p.v. stokbrood een rauwkostsalade. Wen jezelf dit aan, want dit is ook een tip om je streefgewicht straks te behouden!

Tip 2: Kies voor mager vlees of vis

Een groot voordeel van de barbecue is dat je geen olie of boter gebruikt om je vlees of vis te bereiden. Dit scheelt flink in het aantal calorieën. Kies bij de barbecue voor magere vleessoorten zoals biefstuk, runderbavette, varkenshaas, kipfilet en kalkoenfilet en vermijd speklappen, hamburgers, worstjes en kippenpootjes. Ga niet altijd voor vlees maar geniet ook van vis op de
barbecue.

Tip 3: Een gezonde balans is belangrijk

Wat schep je op je bord en hoeveel. Spreek met jezelf voor de barbecue af, dat je twee kleine porties mager vlees of vis mag eten. Neem halve stukjes vlees en vis
en vul de rest van je bord met gegrilde groentes of salades. Zo doe je toch mee en heb je voldoende variatie, zonder jezelf te overeten.Tip 4:

Marinade voor maximale smaak met minimale calorieën

Met marinade kun je je vlees en vis zo lekker maken dat je eigenlijk niet eens meer saus nodig hebt. Met olie, azijn of citroensap en kruiden maak je de lekkerste marinades. Wist je dat vlees malser wordt van het zuur in de marinade terwijl vis hier juist steviger van wordt? Met deze tip kun je ook mager vlees heerlijk mals bereiden op de barbecue.

Tip 5: Maak zelf slanke sausjes

Bekende dikmakers zijn natuurlijk de sauzen bij de barbecue. Kant en klare sauzen zitten vol suikers en vetten. Je bent misschien gewend om rode sauzen te kiezen omdat deze minder vet bevatten dan witte sauzen, maar let op! Rode sauzen bevatten suikers en het is juist belangrijk om koolhydraten te vermijden tijdens het volgen van het PowerSlim programma. Volvette mayonaise is een betere keuze dan ketchup of curry. De allerbeste keuze is om zelf sauzen en dips te maken op basis van kwark (0% vet). Zo kun je zelf gemakkelijk tzatziki maken met magere kwark, knoflook, komkommer en wat peper en zout.

Tip 6: Vul je bord met een heerlijke salade

Kant- en klare salades bevatten veel koolhydraten en vetten. Maak daarom je salades zelf. Ben je uitgenodigd voor een barbecue en bang dat er weinig voor jou tussen zit wat past binnen het PowerSlim programma?. Neem dan je eigen salade mee. Zo ben je niet alleen attent, maar ook verzekerd van een gezonde optie.

Tip 7: Drink water tijdens het eten

Tijdens een barbecue ben je veel langer aan het eten dan dat je normaal doet. Het is vaak warm weer, ongemerkt drink je meer en vaak vloeit de alcohol rijkelijk. Als je alcohol écht niet kunt laten staan, beperk je dan tot maximaal één glas droge witte wijn en stap daarna over op water. Om het water meer smaak te geven kun je er blaadjes munt en/of dunne reepjes komkommer bij doen.