Skip to main content
0344 65 50 99  |  06 54 36 89 00 | info@happy-shape.nl

Heb je ook goede voornemens?

Heb je ook goede voornemens?

Waarom is het zo moeilijk om je aan je goede voornemens te houden?!

Ken je dat gevoel? 1 januari, een nieuw jaar en je zit vol goede voornemens en je barst van de energie. Dit keer gaat het je echt lukken, maar dan ook echt, je weet het zeker! Je gaat meer sporten. Je gaat minstens die 10.000 stappen per dag zetten (het liefst meer). Je neemt meer de fiets naar je werk. Je gaat eindelijk op je eten letten en gezond eten zodat je gaat afvallen en je gaat ook meer op bezoek bij je ouders en vrienden omdat je die de afgelopen maanden ook veel te weinig hebt gezien. Oh ja… en je gaat ook meer met je hond wandelen, want die ligt door alle drukte ook maar te verstoffen in zijn mand.
Kortom: we zijn er helemaal klaar voor om een frisse start te maken ūüėä

Vol overgaven

En dat doe je vol overgaven de eerste weken hartstikke goed. Je pakt wat vaker de fiets, maar dan kom je er achter dat het toch wel vaak regent in Nederland en met een nat pak op je werk met je haar helemaal door de war is ook niet fijn. Het sporten schiet er eigenlijk al meteen bij in, want we zitten in een lockdown. En buiten sporten is eigenlijk toch niet zo je ding. Naja, dan maar die 10.000 stappen proberen te zetten, maar ook hiervoor regent het te hard of eigenlijk is het ook wel erg koud, brrr. Dan toch maar weer een kort rondje met de hond, hij is toch al oud en houdt niet van lang wandelen.
Oké, dan proberen we onze voeding op orde te krijgen. Dat moet lukken toch! Maar door alle drukte op je werk heb je geen zin om dagelijks gezond te koken, want daar gaat eigenlijk best wel veel tijd in zitten. Dan is zo’n pakje van Knorr met Kip Siam ook wel erg makkelijk. En ze waren in de aanbieding, dus meteen maar even flink ingeslagen voor de komende drukke weken. Wel zo handig.

Leg de lat niet zo hoog

Nu klinkt dit natuurlijk wel allemaal erg dramatisch, I know, maar vaak is dit wel de realiteit, zoals het bij de meesten van ons die goede voornemens heeft gaat. Je gaat goed van start, maar je legt voor jezelf de lat meteen zo ontzettend hoog, dat het bij voorbaat al gedoemd is te mislukken. Iets wat al jaren in je vaste patroon ingeslepen zit, krijg je er niet zomaar uit. Als je geen sporter bent, ga je sporten niet opeens leuk vinden, ook niet in het nieuwe jaar. En als je niet van koken houdt, ga je niet opeens een keukenprins(es) worden.

Blijf dichtbij jezelf

De boodschap die ik hiermee wil geven: hou het dichtbij jezelf. Zoek die dingen die je wel makkelijk kan aanpassen en eigen kan maken. Probeer eerst een klein rondje te lopen voordat je meteen de halve marathon op je to-do-list zet. Pak wat vaker de trap in plaats van de lift en kijk of het lukt om 3x per week gezond te koken met eerlijke en goede producten in plaats van de hele week kant-en-klare-maaltijden uit de magnetron. Iedere kleine stap naar een gezonde levensstijl is er √©√©n en alle beetjes helpen om prettiger in je lichaam te zitten. En als je dat eenmaal voor elkaar hebt, dan kun je grotere stappen gaan maken. Maar niet alles tegelijk en verg niet het uiterste van jezelf. De zon gaat vanzelf weer schijnen zodat je wel lekker buiten kunt gaan wandelen en die 10.000 stappen kunt gaan zetten. En mocht het dan toch allemaal niet lukken, dan zijn wij er natuurlijk ook nog om je bij te staan met het vinden van een nieuwe levensstijl.

Wij wensen iedereen een fantastisch, gelukkig en bovenal gezond 2022!